‘Start discussie over gratis bezorging’


(EcommerceNews) #1

Het wordt tijd dat we het met z’n allen eens gaan hebben over gratis bezorging. Dit was jarenlang een unique selling point, bedoeld om consumenten te verleiden om online te shoppen. Maar nu dat massaal gebeurt, worden de nadelen van gratis bezorging alsmaar duidelijker en zwaarder. De redactie van Het Verder lezen

Read more…


(Dick van den Born) #2

Helemaal mee eens! En het punt van de bezorgers die onder hoge druk staan is nog maar de eerste uitdaging die aangepakt moet worden.

Hier in Gouda (en dat geldt voor veel steden) lopen de winkelstraten vol met busjes en vrachtwagens met alle gevolgen dan dien. Gevaarlijke inhaalacties, kapot gereden uitstallingen en onveilige situaties voor klanten, winkeliers en bewoners.

Aangezien de verwachting is dat het aantal pakketten alleen nog maar zal groeien gaan lokale overheden beleid aanpassen. Bv kortere en/of vroegere laden en lossen tijden, speciale parkeer plekken voor pakketdiensten en er gaan zelfs stemmen op om hubs te maken buiten de binnensteden en met elektrische autootjes pakjes te gaan bezorgen. De million dollar question is dan natuurlijk altijd; wie gaat dat betalen?

Maar dat er iets moet gebeuren lijkt onvermijdelijk. En dat het geld gaat kosten ook. Als de consument gewoon voor iedere online bestelling € 5,- betaald kunnen met dat geld de oplossingen betaald worden. Geeft iemand het even door aan BOL? :wink: