Alt tekst afbeelding


(Ans) #1

Ik wil graag Alt teksten aan mijn afbeeldingen toevoegen en begrijp van de Helpdesk van MWW dat ik dat bij de afbeelding kan invullen bij eigenschappen.
Wie weet waar ik dat exact kan invullen.
Ik heb meer dan 2000 artikelen dus het moet wel te doen zijn :slight_smile:
Ik zie bij eigenschappen - details - namelijk dat je oa kan invullen:

  • titel
  • onderwerp
  • waardering
  • etc.
    Maar wat is nu de alt-tekst???

(Patrick Heijmans) #2

Ik denk dat mijnwebwinkel deze automatisch vult bij je producten. Ik zie nu nameljik dat er wel een alt-tekst in staat:

alt="Hond knuffel wit"

<img src="https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/knuffelzolder/image/cache/full/d4e9f2e8f98b16ffbeb63df0629c25862a29cde1.jpg" alt="Hond knuffel wit">

Echter bij de afbeeldingen die je niet bij de produten opload kan dit volgens mij niet en is deze dan ook leeg:

<img alt="" src='/uploads/db5943/original/1X/64d2d026a24ad379294fbfc0a871a3d5d96fed2b.jpg' style="border-style:solid;border-width:0px;" width="676" height="307">


(Ans) #3

Bedankt. Ik heb vraag nogmaals gesteld aan MWW, even afwachten wat het antwoord is.


(Jochem van Mill) #4

Ans, het zal een vreselijk karwei zijn, maar ik zou zeker de bestandsnamen hernoemen naar iets wat Google ook snapt. Dus i.p.v. d4e9f2e8f98b16ffbeb63df0629c25862a29cde1.jpg zou ik knuffel-wit-hondje.jpg of iets dergelijks gebruiken. Als je geen zin hebt om dit te doen voor alle foto’s die je nu al hebt geupload, dan zou ik dit zeker doen voor alle nieuwe producten die je vanaf nu gaat uploaden.


(Ans) #5

Ok, dat ben ik van plan. Ik kan het volgens mij namelijk niet in MWW veranderen dus zal alle foto’s moeten opzoeken, hernoemen en uploaden. Dat is niet te doen en ga ik met de nieuwe producten wel doen. Ik weet alleen niet waar ik die alt tekst bij de afbeeldingen moet invullen.


(Patrick Heijmans) #6

Bij de producten hoef je dat niet te doen, dat gaat automatisch, echter bij de andere afbeeldingen niet, dit zou je kunnen vragen bij Mijnwebwinkel


(Ans) #7

Heb ik begrepen. Ik heb de vraag uitstaan bij MWW en wacht even af. Dan ga ik het bij de nieuwe producten wel invullen.


(Peter Yedema) #8

Ik hoor graag wat ze zeggen bij MWW. Dit is wel interessant en heb ik ook nooit eerder rekening mee gehouden. Bij een SEO training heb ik wel eens gehoord dat Google er helemaal niks mee doet, maar toen had ik mijn twijfels al wat.


(Jochem van Mill) #9

Nooit meer naar die training gaan dan. Google kan geen afbeeldingen ‘lezen’, daarom is het belangrijk dat je Google vertelt waar de afbeeldingen over gaan en dat doe je o.a. middels de alt-tags en de bestandsnamen.


(Patrick Heijmans) #10

Precies wat @Jochem zegt
+1


(Ans) #11

Hierbij het antwoord van MWW:

Goede vraag. Afbeeldingen kunnen geen eigen naam mee krijgen. De afbeeldingen die je plaatst, worden bij ons opgeslagen en krijgen een ‘eigen’ titel mee. Het meegeven van namen, is inderdaad 1 van de zoveel punten waar Google naar kijkt. Dit zijn echter zoveel punten dat dit alleen er niet voor gaat zorgen dat je een dusdanige stijging behaald binnen de resultaten. Neemt niet weg dat we deze vraag af en toe krijgen en dus ook zeker kijken naar verschillende mogelijkheden. Dit zal echter niet de hoogste prioriteit krijgen. Ik durf dan ook niet te zeggen of en wanneer dit eventueel opgepakt gaat worden.


(Jochem van Mill) #12

En precies hierom vind ik MWW niet echt een serieuze partij. Als MWW zijnde wil je je klanten toch het allerbeste pakket voorschotelen zodat je klant het maximaal uit zijn/haar webshop kan halen? Schiet mij maar lek hoor, maar dit soort dingen gaan er bij mij echt niet in.


(Patrick Heijmans) #13

let op, het is 2-ledig.

Product afbeeldingen krijgen wel een eigen alt-tekst mee maar je kunt deze niet aanpassen.
Normale afbeeldingen krijgen geen alt-tekst mee en kun je dan ook niet aanpassen.

Het niet kunnen aanpassen is dus niet zo erg, ze hebben de titel van het product en dat zou dus moeten kloppen.
Verder is het jammer dat je de normale afbeeldingen niet kunt aanpassen idd, dan zou ik ervoor zorgen dat je in ieder geval de bestansnaam alvast goed hebt.


(Ans) #14

Begrijp ik! Ik ben van Logivert naar MijnWebwinkel gegaan en ben tot op heden zo blij met dit pakket.
Dit soort dingen zou wel moeten kunnen, mee eens, maar voor mij is dit pakket op dit moment meer dan prima.


(Robert) #15

Het heeft even tijd nodig. Maar dit kun je vast ook wel veranderen/aanpassen in de toekomst. Voor de prijs van MWW heb je wel een heel mooi pakket.


(Nancy ) #16

Gewone afbeeldingen die je op een pagina geplaatst hebt, kun je wel een alt-tekst meegeven hoor bij MWW. Je gaat naar de pagina waar de afbeelding op geplaatst is. Je klikt op de afbeelding, dan boven in het paginamenu op het fotoicoontje, dan opent zich het schermpje van de foto en zie je daar een leeg invoerveldje staan waar alternatieve tekst bij staat, in dat invulvenstertje kun je een alt-tekst meegeven.

Als je een nieuwe foto op een pagina plaatst is dat hetzelfde fotoicoontje wat je gebruikt om de foto te plaatsen, dus bij nieuwe foto’s die je plaatst kan je dan meteen de alt-tekst invoeren.


(Ans) #17

Ik heb gekeken maar kan dat lege veldje even niet vinden maar zal er later nog eens naar kijken. Vreemd is dan wel dat MWW zelf zegt dat het niet mogelijk is.


(Nancy ) #18

Het is het eerste veldje onder het veldje waar je de url van de foto plaatst. Boven het invoergedeelte waar je de maten van de foto kan invullen.


(Ans) #19

Ik plaats een foto door middel van uploaden van een foto. Ik zie dan geen veldje voor tekst. Ik sta dan in het tabblad Artikel toevoegen - Algemene productgegevens.


(Nancy ) #20

Nee die foto’s bedoel ik niet dat zijn productfoto’s daarbij kan het niet en geeft mijn webwinkel zelf tags mee. Ik bedoel bij foto’s die je zelf op pagina’s plaatst, bijvoorbeeld op je homepage. Dan zet je op een pagina een foto via het fotoicoontje en dan krijg je daar een invoervenster, daar kan je dus wel zelf een alt-tekst aan meegeven. Je moet daarvoor in het tabblad pagina’s zijn.